Holba Šerák přímo z tanku té nejvyšší kvality a pohodlné prostředí protkané atmosférou monumentálních Jeseníků – to je první provozovna Holba nového konceptu pojmenovaného Ryzí pramen. Najdete ji v Olomouci pod názvem Ryzí pramen – U Zlaté koule. V tomto roce je v plánu otevřít ještě další dvě provozovny.
Nový koncept hanušovického pivovaru Ryzí pramen reaguje na aktuální trend sítě provozoven jednotlivých pivovarů, který se těší velké oblibě. Jeho předností je pivo nejvyšší kvality, čemuž je maximálně přizpůsoben interiér. Nalézá se v něm moderní výčep s chladící vanou na pivní sklo a také veškeré vybavení, které umožní precizní péči o pivo včetně jeho skladování. Aby bylo v Ryzím pramenu pivo co nejčerstvější, najdete přímo v samotné provozovně tankové hospodářství, což je možné vnímat nejen z praktického hlediska, ale také coby designový prvek dokreslující celkovou atmosféru.
„V našem novém konceptu vsázíme na naši vlajkovou loď a zároveň nejlepší jedenáctku v ČR – Holbu Šerák. Máme celkem čtyři pivní tanky o celkovém objemu 2000 litrů. Dva jsou umístěné přímo v interiéru a dva ve sklepě. Tanky nám umožňují dávat zákazníkům Ryzího pramenu něco extra, protože pivo nepřichází cestou ke spotřebiteli do styku se vzduchem ani jinými plyny. Čepuje se do čisté mokré studené sklenice, a proto je ve výčepním pultu kromě čistící zóny umístěna také chladící vana, která má dostatečnou kapacitu pro daný provoz a voda je v ní ochlazovaná na stejnou teplotu jako čepované pivo,“ popisuje instalace Ing. Ondřej Hnila, brand manager Pivovaru Holba.
Pokud navštívíte Ryzí pramen – U Zlaté koule, na první pohled vás zaujme výčepní pult. Ten podniku naprosto dominuje. Má to svůj smysl. Zdobí ho totiž reliéf monumentálních Jeseníků propojený s logem Pivovaru Holba. Pocta největšímu horskému moravskému masívu je znázorněna také na samotných tancích. Dalším zajímavým prvkem nového konceptu je chmelová šiška, symbol darů regionu v podobě Tršických chmelů a horského chmele.
Kouzlo přírody pocítíte také v převažujících barvách, kterými nejsou žádné jiné než zelená a hnědá. Interiér je příjemně minimalistický a vzdušný. Kombinuje v sobě prvky dřeva, ztělesnění jesenické přírody, a kovu, který mu dodává určitou hutnost a pocitově ho uzemňuje. Nálada Ryzího pramenu přímo vybízí nechat si načepovat půllitr, posedět si a vychutnat si správně vychlazenou orosenou sklenici se zlatavým obsahem.
„Chtěli jsme vyjádřit hrdost na náš původ, proto jsme při tvorbě interiéru spolupracovali s dodavateli z našeho regionu. Naším cílem je totiž nejen nabídnout návštěvníkům to nejkvalitnější pivo, ale také vytvořit příjemné prostředí působící originálním a zároveň čistým dojmem. Tato atmosféra by měla vyzařovat už ze samotného názvu, což podle nás Ryzí pramen splňuje naprosto dokonale. Je spojen s naším sloganem – Holba, ryzí pivo z hor – a také samotné slovo ,ryzí‘ vnímáme jako něco exkluzivního, poctivého a výjimečného. A protože je hlavní surovinou piva voda, v případě Holby dokonce horská, z vlastního vrtu přímo v pivovaru, měli jsme o názvu konceptu poměrně brzy jasno,“ pokračuje Hnila.
V současné době zaměstnanci hanušovického pivovaru intenzivně pracují na přípravě další provozovny.
„Aktuálně se zaměřujeme na region východních Čech, tedy pardubický a královehradecký kraj. V horizontu 5 let máme v plánu otevřít celkem 10 poboček, tedy průměrně 2 každý rok,“ dodává Hnila.
Ryzí pramen – U Zlaté koule není jen pivnice, ale také restaurace, která pivní kulturu ctí i v gastronomii. Pivo se tak stává součástí mnoha receptů, nebo doplňuje typická jídla v dokonalé harmonii. V menu tak najdete buřty na Šeráku, vepřová žebra, koleno, křídla, tatarák nebo tvarůžkové speciality.
Adresa: Ryzí pramen – U Zlaté koule
Tř. Míru 15, 779 00, Olomouc